Hosting Kontrol Panelleri

Plesk, cPanel, Directadmin, VestaCP, v.s gibi bir çok ücretli ve ücretsiz paneller hakkında bilgi ve içerikler.

cpanel-document-root-degistirme-o

cPanel Document Root (Belge Kök Dizini) Değiştirme

cPanel sunucularda bir subdomain oluştururken sorun oluşturan Document Root alanını değiştirmek için aşağıdaki adımları takip ederek direkt olarak ana dizine alt alan adlarını (subdomain) oluşturabilirsiniz. İlk olarak WHM panele root olarak giriş yapıyoruz.Soldaki menüden Server Configuration (Sunucu yapılandırması) > Tweak Settings (İnce ayarlar) sekmesine giriş yapıyoruz.Bu alanda üstte bulunan tablardan “Domains” tabına geçiş yapıyoruz.Açılan sayfada …

cPanel Document Root (Belge Kök Dizini) Değiştirme Devamı »

cpanel-ssl-ekleme

cPanel Ana Bilgisayar Adına SSL ekleme

cPanel sürüm 56 sürümünden bu yana cPanel sunucunuzun ana bilgisayar adı için ücretsiz SSL sağlamaktadır. SSL, sistemde gerçekleştirilen her gece güncelleme kontrollerinin bir parçası olarak çalışan tamamen otomatik bir süreçle kurulur. Ana bilgisayar adınız DNS’de çözümlendiği ve sistemin ana paylaşılan IP’sine yönlendirildiği sürece, makineniz bu ücretsiz SSL sertifikalarını alabilir. Bu sistem, sunucudaki cPanel hesaplarıyla ilişkili …

cPanel Ana Bilgisayar Adına SSL ekleme Devamı »

cPanel-SubDomain-Ekleme

cPanel SubDomain (Alt Alan Adı) Ekleme

cPanel hosting kullanıcıları için alt alan adı (sub domain) nasıl oluşturulur bunu anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı ve anlaşılır bir yazı olur. İlk olarak cPanel’e giriş yapıyoruz. Etki alanları bölümünde bulunan Alt Etki Alanları seçeneğine tıklıyoruz. Daha sonra açılan pencerede eklemek istediğiniz alt alan adını yazıyoruz. Örnek forum, blog, v.s. gibi ve Oluştur butonuna tıklıyoruz. Yapmamız …

cPanel SubDomain (Alt Alan Adı) Ekleme Devamı »

cPanel FullBackup Yedek Alma

cPanel Full Backup Yedek Alma

cPanel hosting kullanıcı için cPanel üzerinden nasıl yedek alınacağı hakkında bilgi vermeye çalışacağım umarım faydalı ve güzel bir anlatım olur. cPanele giriş yapıyoruz Dosyalar altında bulunan Yedekleme Sihirbazı seçeneğine tıklayarak Back Up kısmından yedeğinizi oluşturabilir ve indirebilirsiniz. Yukarıdaki ilgili alana geldikten sonra Back Up seçeneği altında bulunan Back Up butonuna tıklıyoruz. Açılan sayfada sizden ne …

cPanel Full Backup Yedek Alma Devamı »

cPanel üzerinde Veritabanı Oluşturma Resimli Anlatım

cPanel üzerinde veritabanı nasıl açılır resim ve yazılarla anlatmaya çalışacağım. Veritabanı ne işe yarar?Bir web site veya script kuracaksanız, web sitenizdeki verilerin barınmasına yarar. Veritabanı cPanel üzerinden nasıl açılır?Kullanıcı adı ve şifremizi yazarak cPanel‘ e giriş yapıyoruz. Kullanıcı adı ve şifrimizi yazarak giriş yaptıktan sonra VERİTABANLARI bölümünde bulunan MySQL Veritabanı Sihirbazı seçeneğine tıklıyoruz. MySQL Veritabanı Sihirbazı‘ na tıkladıktan sonra veritabanı oluşturma ilk adımı başlıyor. Açılan …

cPanel üzerinde Veritabanı Oluşturma Resimli Anlatım Devamı »

whm Türkçe Yapma

WHM/cPanel Panel Türkçe Yapma

Merhaba bu yazımızda WHM panel ara yüzünü nasıl Türkçe yapabiliriz bunu anlatacağız. WHM panele giriş yaptıktan sonra sol menüden Server Configuration sekmesi altında bulunan Tweak Settings seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada en sonda bulunan System tab’ını seçiyoruz ve Server Locale alanını Türkçe seçiyoruz Save butonuna tıklayarak işlemimizi kayıt ediyoruz. Server Locale alanından Turkish (Türkçe) seçiyoruz. Save …

WHM/cPanel Panel Türkçe Yapma Devamı »

Plesk Veritabanı Ekleme

Plesk Panel Veritabanı Oluşturma

Merhabalar, web siteniz için Plesk Panel üzerinde nasıl veritabanı açabileceğiniz hakkında bu görsel eğitim içeriğini oluşturmak istedik. Faydalı ve öğretici bir içerik olmasını umuyor ve başarılar diliyoruz. Veritabanı Nedir ve Ne İşe Yarar? Veritabanı, bilgi ve verilerin düzenli bir şekilde saklandığı ve yönetildiği bir sistemdir. Veritabanları, bilgi işlem sistemleri, web siteleri, mobil uygulamalar ve diğer …

Plesk Panel Veritabanı Oluşturma Devamı »

Scroll to Top